Гайсин

Новини


Новини від МОН

Шановні освітяни!

Міністерство освіти і науки продовжує ділитися з вами важливими та цікавими новинами за тиждень, що минув.

 

ВИКОРИСТАННЯ ОСВІТНЬОЇ СУБВЕНЦІЇ У 2020 РОЦІ:
ЯКІ ЗАКЛАДИ ЗМОЖУТЬ ОБЛАДНАТИ ВБИРАЛЬНІ, ПРИДБАТИ АВТОБУСИ,
ЗАКУПИТИ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ХАРЧОБЛОКІВ

На сайті МОН ви можете ознайомитися з рішеннями комісії щодо затверджених пропозицій держадміністрацій з використання освітньої субвенції у 2020 році. Ось прямі посилання для перевірки:

  • автобуси – bit.ly/2Wd7PGP 
  • харчоблоки – bit.ly/2YKN3Aj 
  • спеціальні школи, НРЦ – bit.ly/35JuttS 
  • туалети – bit.ly/2WfyzXy
  • Наразі комісія продовжує працювати. Інформація оновлюватиметься. 

ВАЖЛИВО ЗНАТИ ВИПУСКНИКАМ: ТЕРМІНИ ПРОВЕДЕННЯ
ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ ТА НОВІ МОЖЛИВОСТІ ПОДАЧІ ДОКУМЕНТІВ

МОН внесло зміни до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України. Відповідний наказ, підписаний 4 травня 2020 року, пройшов реєстрацію у Міністерстві юстиції.

Змін зазнали терміни проведення вступної кампанії у 2020 році – усі дати зсунуто на місяць (серпень) з урахуванням прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації. Так, для вступників на основі ПЗСО реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), та до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти. 

Творчі конкурси та вступні іспити на місця державного замовлення будуть проводитись з 1 до 12 серпня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет відбуватиметься не пізніше 27 серпня, а подача вступниками документів для зарахування – до вечора 31 серпня.

Докладна новина тут: bit.ly/2LtqKXL. Текст оновлених умов прийому тут: bit.ly/3cx5wEi.

Ця інформація надзвичайно важлива для ваших випускників, що планують вступати у виші. Будь ласка, поширте серед батьків новину з сайту МОН, а також вкладену інфографіку. 

 

ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ:
ВСЕУКРАЇНСЬКА ШКОЛА ОНЛАЙН І ПОРАДИ ДЛЯ БАТЬКІВ

  • Продовжується навчання у Всеукраїнській школі онлайн на YouTube МОНyoutube.com/c/MONUKRAINE. Для 5-11 класів воно триває з 10:00 з ПН до ПТ, для учнів початкової школи – з 9:00 щовівторка та щочетверга. В межах відзначення Дня пам’яті та примирення було підготовано спецурок про Другу світову війну. Заохочуємо використовувати його для розмови з дітьми про цей історичний період. Відповідний урок ви віднайдете за посиланням:youtu.be/4pSkGrmbeq4
  • Кілька простих порад від UNICEF Ukraine, які допоможуть зменшити тривожність дитини під час пандемії COVID-19. Важливо ділитися цими порадами з батьками учнів – ці знання можуть знадобитися у багатьох життєвих обставинах. Докладніше дізнавайтеся за посиланням:uni.cf/2WOVFmV

 Дякуємо, що залишаєтесь разом із нами! Ми цінуємо кожен відкритий і прочитаний вами лист.

З вірою у наші спільні сили
команда Міністерства освіти і науки України





15.05.2020 | Aдмін

Вернутись назад