Гайсин

Новини


Новини від МОН

ЯК СТВОРИТИ БЕЗПЕЧНІ УМОВИ У ШКОЛІ Й ПІДГОТУВАТИСЬ

ДО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ: РЕКОМЕНДАЦІЇ МОН

Міністерство підготувало рекомендацїі для шкіл, які допоможуть створити безпечні умови для педагогів та учнів під час карантину, а також бути готовими до можливих змін епідемічної ситуації. 

Зокрема, МОН рекомендує школам:

  • закріпити за класами окремі навчальні кабінети для мінімізації пересування учнів у закладі;
  • запровадити гнучку структуру навчального року – передбачити можливість змінювати терміни канікул, початку і завершення семестрів з урахуванням епідеміологічної ситуації;
  • на початку нового навчального року з’ясувати рівень опанування навчального матеріалу, який учні вивчали дистанційно наприкінці 2019/2020 н.р., і визначити необхідність повторно вивчати цей матеріал;
  • спілкуватись із батьками переважно дистанційно;
  • запропонувати навчання на екстернаті або дистанційно батькам учнів із хронічними легеневими хворобами, розладами імунної системи, захворюванням на цукровий діабет тощо.

Відповідний лист із рекомендаціями вже надіслано керівникам шкіл і місцевих управлінь освіти і науки. Із ним також можна ознайомитись за цим посиланням. Докладніше про рекомендації читайте у матеріалі МОН.

                                      КОНЦЕПЦІЯ РОЗВИТКУ STEM-ОСВІТИ

Кабінет Міністрів ухвалив Концепцію розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти), реалізація якої передбачена до 2027 року.
 Згідно з Концепцією, навчальні методики та навчальні програми STEM-освіти будуть спрямовані на формування компетентностей, актуальних на ринку праці. Зокрема, це критичне, інженерне і алгоритмічне мислення, навички оброблення інформації й аналізу даних, цифрова грамотність, креативні якості та інноваційність, навички комунікації.

STEM-освіта може реалізуватися через усі види освіти – формальну, неформальну, інформальну (на онлайн-платформах, у STEM-центрах/лабораторіях, за допомогою екскурсій, турнірів, конкурсів, фестивалів, практикумів тощо).

Докладніше про концепцію можна почитати ось за цим посиланням

                                        ВСТУП-2020: АКТУАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

І традиційно ділимось актуальними новинами про вступну кампанію. Закликаємо за можливості ділитись ними зі вступниками та їхніми батьками – ця інформація може стати їм у нагоді!
  • Вступники пільгових категорій мають можливість подавати електронні заяви – цьогоріч в ЄДЕБО реалізовано новий модуль “Особи зі спеціальними умовами вступу”. Деталі – за посиланням.
  • Вступникам, які не можуть зареєструвати особистий е-кабінет через помилки у документах про повну загальну середню освіту, не потрібно отримувати дублікати. Їм необхідно звернутись до сервісу підтримки електронних кабінетів вступників, надіславши на ez@inforesurs.gov.uaвідповідного електронного листа. Деталі – за цим посиланням.
  • Ми також опублікували інструкцію, як правильно розрахувати середній бал додатка до документа про повну загальну середню освіту, який потрібен, щоб подати заяву на вступ до вишу – як в електронному, так і в паперовому вигляді. Інструкцію можна знайти за цим посиланням.
З любов'ю  команда Міністерства освіти і науки України




07.08.2020 | Aдмін

Вернутись назад