Гайсин

Новини


Цікаві новини від МОН

 

 
 

Колеги, вітаємо!

Сьогодні в нашій щотижневій добірці найцікавіших новин від МОН – про Серпневу конференцію 2020, яка відбудеться онлайн вже за 5 днів, звіт про моніторинг впровадження НУШ, підручники для 3-х класів Нової української школи та обговорення проєкту професійного стандарту керівника закладу загальної середньої освіти

СЕРПНЕВА КОНФЕРЕНЦІЯ – ВЖЕ ЗА 5 ДНІВ

Вже у вівторок, 18 серпня, відбудеться Всеукраїнська серпнева конференція, цьогоріч – у онлайн-форматі. Трансляція буде відкрита для всіх без попередньої реєстрації на сторінках МОН у Facebook та YouTube.

Ключова тема конференції – освіта в умовах пандемії: як організувати навчальний рік 2020-2021

Спікери також розкажуть про: 

  • особливості організації протиепідемічних заходів у закладах освіти у період карантину;
  • рекомендації щодо організації освітнього процесу 2020-2021 н.р. в дитсадках, школах, профтехах, коледжах та університетах в умовах пандемії;
  • міжнародні стандарти повернення шкіл до навчання в умовах пандемії.
  • Час проведення: 9:00 – 13:00. 

Попередня програма заходу – за посиланням. Буде можливість поставити запитання спікерам у коментарях під трансляцією.

Інформація про конференцію також є у новині на сайті МОН.

                                    МОНІТОРИНГ ВПРОВАДЖЕННЯ НУШ
На сайті МОН оприлюднено результати першого етапу моніторингу впровадження реформи "Нова українська школа". Радимо ознайомитись із усім звітом ось за цим посиланням, а нижче коротко наводимо кілька цікавих результатів дослідження.
  • Учні пілотних шкіл показали вищий у понад 10% результат за такими уміннями, як співпраця, прийняття рішень, розв’язання проблемних завдань, обґрунтування власної позиції, ініціативність, творчість.
  • На уроках української мови та/або літературного читання у спеціалізованих школах та пілотних класах учні більше, ніж у непілотних, висловлювали власні пропозиції та ідеї, ставили запитання. 
  • Підходи до викладання, на яких базується реформа НУШ, підтримує більшість вчителів. Керівники закладів освіти у більшості також ставляться до неї позитивно. Більшість батьків так само позитивно оцінюють НУШ.
  • Абсолютна більшість опитаних керівників закладів освіти – 99% – переконані, що передбачені реформою НУШ зміни здатні покращити якість шкільної освіти в Україні. 

А за цим посиланням на сайті МОН можна коротко прочитати про дослідження. 

       ПІДРУЧНИКИ ДЛЯ 3-Х КЛАСІВ НУШ

Станом на 11 серпня області вже отримали 88% підручників для 3-х класів НУШ. А до семи областей ‒ Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської та Херсонської ‒ вже доставлено 100% нових підручників для учнів 3-х класів.

Після того, як обласні книжкові бази отримають підручники, їхню доставку до шкіл забезпечує вже місцева влада.

Докладніше про доставку підручників читайте на сайті МОН.

ДОЛУЧАЙТЕСЬ ДО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТУ  ПРОФСТАНДАРТУ КЕРІВНИКА ШКОЛИ

 На громадському обговоренні – проєкт професійного стандарту за професією «Керівник закладу загальної середньої освіти». Будемо вдячні, якщо матимете змогу долучитись до роботи над документом – його можна знайти за цим посиланням. Нам важлива ваша думка!

Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються до 12 вересня в письмовому вигляді та електронною поштою за адресами:

З любов'ю   команда Міністерства освіти і науки України

 





14.08.2020 | Aдмін

Вернутись назад











Погода в Україні Календар свят і подій Ця сторінка була відвідана Лічильник повідомлень разів з 01 січня 2014 року