Гайсин

Новини


І знову цікаві новини від МОН

Колеги, вітаємо!

Сьогодні в нашій добірці найцікавіших і найважливіших новин від МОН читайте про онлайн-курс про дистанційне та змішане навчання, Серпневу конференцію 2020, доставку підручників для НУШ та корисні рекомендації школам від Міністерства.

ВІДКРИТО РЕЄСТРАЦІЮ НА ОНЛАЙН-КУРС ПРО ДИСТАНЦІЙНЕ І ЗМІШАНЕ НАВЧАННЯ:
ПЕРШИЙ МОДУЛЬ – ВЖЕ 25 СЕРПНЯ

Стартувала реєстрація на онлайн-курс про дистанційне та змішане навчання для педагогів і керівників шкіл та профтехів. Курс презентували 18 серпня під час Серпневої конференції 2020

Цей курс допоможе організувати дві форми навчання:

  • дистанційну, коли учасники віддалені один від одного і взаємодіють за допомогою сучасних цифрових технологій;
  • змішану, що поєднує дистанційне та очне навчання, тобто передбачає застосування технологій дистанційного навчання на очній формі.

Розпочати навчання можна буде вже наступного тижня. Модулі для шкіл виходитимуть за таким графіком: 

  • 25 серпня – 1 модуль,
  • 1 вересня – 2 модуль,
  • 8 вересня – 3 модуль,
  • 15 вересня – 4 модуль.

Курс містить інформацію як для вчителів, так і для керівників закладів. Деякі модулі курсу є вибірковими для вчителів/керівників різних ланок, однак за бажання їх можуть пройти всі.

Зареєструватись на курс можна за цим посиланням. Курс є безкоштовним і доступний для всіх. А після його проходження можна отримати сертифікат про підвищення кваліфікації.

Більше про сам курс можна прочитати у цьому матеріалі МОН. Курс для педагогів і керівників закладів профтехосвіти – ось тут.

                 ВІДБУЛАСЯ СЕРПНЕВА КОНФЕРЕНЦІЯ 2020

18 серпня в онлайн-форматі пройшла Серпнева конференція 2020. Основною темою конференції стала організація навчального року 2020-2021, зокрема в умовах пандемії. 

Завдяки онлайн-технологіям до участі у конференції змогли долучитися усі бажаючі. А користувачі соцмереж поставили спікерам понад сотню запитань. 

Матеріали конференції доступні на сайті МОН за посиланням. Про саму конференцію можна прочитати у статті на сайті Міністерства 

ДОСТАВКА ПІДРУЧНИКІВ ДЛЯ 3-Х КЛАСІВ НУШ:
У ШКОЛАХ – ВЖЕ ПОНАД 60% КНИЖОК

Станом на 19 серпня до шкіл вже надійшло 60% всіх підручників для учнів 3-х класів НУШ. Лідерами по доставці підручників до шкіл є Полтавська та Миколаївська області.

Також триває доставка до обласних баз підручників для 7-х класів ‒ станом на 18 серпня розвезено близько 50%. Цьогоріч надруковано оновлені підручники для 7-го класу з історії України, всесвітньої історії, інформатики, гагаузької мови загальним накладом 1 млн 486 тис 852 примірників та мовами національних меншин ‒ 19 тис 374 примірників.

Докладніше про це можна прочитати ось тут.

 ЯК СТВОРИТИ БЕЗПЕЧНУ І ДРУЖНЮ ШКОЛУ: РЕКОМЕНДАЦІЇ МОН

Щоб педагоги і керівники шкіл могли ефективно протидіяти конфліктам і булінгу з-поміж учнів, Міністерство розробило практичні рекомендації щодо впровадження концепції "Безпечна і дружня до дитини школа". Їх вже надіслано місцевим департаментам освіти, а ознайомитись із ними можна також і за цим посиланням на сайті МОН.

Впроваджувати Концепцію в школі керівнику закладу разом із вчителями рекомендується у 10 кроків і за детальними інструкціями. Це допоможе організувати у школі безпечний освітній процес.

Концепція також містить онлайн-інструмент "Експрес-оцінювання" – він допоможе провести моніторинг актуального стану безпечного освітнього середовища та отримати інформацію про рівень безпеки.

Самі рекомендації розміщено за цим посиланням, докладніше про них можна прочитати ось тут.

НА ЩО ЗВЕРНУТИ УВАГУ ПРИ ЗАКУПІВЛЯХ ЗАСОБІВ НАВЧАННЯ І ОБЛАДНАННЯ?
ПОЯСНЮЄ МОН

Міністерство розробило детальне роз'яснення про особливості закупівель засобів навчання та обладнання за кошти державного і місцевих бюджетів.

Зокрема, йдеться про закупівлю комп’ютерного та мультимедійного обладнання, електронних освітніх ресурсів, обладнання для STEM-лабораторій, меблів тощо.

Саме роз'яснення можна знайти ось за цим посиланням, а про документ читайте у цьому матеріалі МОН.
 ПОТРЕБУЄМО ВАШОЇ ДУМКИ ЩОДО РОЗВИТКУ НУШ

МОН пропонує для громадського обговорення проєкт Плану заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у НУШ на 2020-2021 роки.

Проєкт передбачає заходи, які допоможуть:
- сформувати безпечні, комфортні та здорові умови навчання в школах,
- оволодіти компетентностями, необхідними для безпечного та здорового способу життя.

Пропозиції та зауваження приймаємо до 3 вересня на е-пошту storchak@mon.gov.ua з темою повідомлення "План заходів. Громадське обговорення". Будемо вдячні за вашу думку щодо документа!





21.08.2020 | Aдмін

Вернутись назад











Погода в Україні Календар свят і подій Ця сторінка була відвідана Лічильник повідомлень разів з 01 січня 2014 року