Гайсин

Новини


Важливі новини від Міністерства освіти і науки України

 КОРИСНІ МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ПРОФОРІЄНТАЦІЇ

Впродовж 2020 року на сторінках Міністерства у соцмережах ми публікували матеріали про робітничі професії, які можна здобути у закладах профтехосвіти. Готуючи їх, ми спирались на опитування підписників сторінок, тому зібрали найбільш актуальну інформацію. Ці матеріали присвячено, наприклад, професіям візажиста, кондитера, перукаря, флориста і навіть живописця. Радимо використовувати їх у школах під час заходів із профорієнтації. Адже сьогодні профтехосвіта – це можливість опанувати затребувану на ринку праці професію і заробляти реальні кошти. У матеріалах можна дізнатись про термін навчання за окремими професіями, можливості працевлаштування після навчання, середню зарплату робітників, а також про інші особливості професії. Ось матеріали про кілька таких професій (завантажаться у форматі pdf):

А ось тут завантажуйте файл із посиланнями на матеріали про 23 робітничі професії, які можна здобути у закладах професійної (професійно-технічної) освіти. Про перспективи профтехосвіти, зокрема – підготовку в закладах за дуальною формою, читайте у спецпроєкті ЛІГА.Life, EU4Skills та МОН за посиланням.

 МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ОСОБЛИВОСТЕЙ ДПА З ІНОЗЕМНИХ МОВ

Міністерство розробило методичні рекомендації щодо особливостей проведення державної підсумкової атестації з іноземних мов у закладах загальної середньої освіти в 2020/2021 навчальному році. Так, здобувачі освіти, які для проходження атестації вибрали третім навчальним предметом історію України, можуть вибрати четвертим навчальним предметом іноземну мову і навпаки. Водночас здобувачі, які вибрали третім навчальним предметом одну з іноземних мов, можуть вибрати четвертим предметом іншу іноземну мову.

Методичні рекомендації повністю завантажуйте за посиланням.

 ФІНАЛ КОНКУРСУ “УЧИТЕЛЬ РОКУ – 2021” ВІДБУДЕТЬСЯ ДИСТАНЦІЙНО

Третій тур Всеукраїнського конкурсу “Учитель року – 2021” проведуть у дистанційному режимі. 

Фінальні змагання в номінаціях “Керівник закладу освіти” та “Математика” відбудуться 1-9 квітня, в номінаціях “Трудове навчання” та “Українська мова та література” – 14-22 квітня. Усі конкурсні випробування проводитимуться дистанційно. Члени журі впродовж третього туру теж працюватимуть дистанційно.  Деталі про цьогорічний фінал читайте у цьому матеріалі, а про сам конкурс – наспеціальній сторінці сайту МОН.

 РЕФОРМА ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ:
ПОНАД 1800 ШКІЛ МОДЕРНІЗУВАЛИ ХАРЧОБЛОКИ У 2020-МУ

1809 шкіл, у яких навчається понад мільйон учнів, модернізували харчоблоки у 2020році, на що вперше було спрямовано кошти державного бюджету. Це стало можливим завдяки реформі шкільного харчування, яка впроваджується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Реформа охоплює всі регіони: у кожній області діють регіональні плани щодо створення належних умов для безпечного харчування в закладах освіти, забезпечується систематичне навчання персоналу, який задіяний в організації шкільного харчування, постійно вдосконалюється організація шкільного харчування, забезпечується формування культури здорового харчування.Реформа шкільного харчування не обмежується лише модернізацією харчоблоків. Комплексна реформа стосується також і удосконалення нормативно-правової бази, яка створює умови для покращення якості шкільного харчування. Докладніше про реформу читайте за посиланням.

До речі, зміни у шкільному харчуванні стали однією з ключових тем партнерського форуму “Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями”, який відбувся 9 лютого. Про розбудову безпечного освітнього середовища і якісне та корисне харчування для дітей читайте ось тут

 ВЕБІНАР: ЯК УНИКАТИ ОСКАРЖЕННЯ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ
У СФЕРІ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ

І ще раз про харчування у школах! 12 лютого о 14:00 відбудеться вебінар на тему "Оскарження публічних закупівель в контексті організації харчування у закладах освіти".На вебінарі детально розкажуть про:процесуальні засади процедури оскарження публічних закупівель; типові помилки замовників у тендерній документації;особливості оскарження етапів розгляду пропозицій замовниками; те, як уникати помилок та оскаржень. Онлайн-трансляція вебінару – на Facebook-сторінках Decentralization for Improved Democratic Education та Міністерства освіти і наукиРеєстрація на вебінар обов’язкова за посиланням. У формі можна залишати запитання для спікерів. Вебінар буде корисний для керівників органів управління освітою новостворених громад, представників тендерних комітетів місцевих органів управління освітою, а також керівників закладів освіти, що мають  фінансову автономію. Деталі про захід – ось тут

 У 2021-МУ МОН РОЗПОЧИНАЄ ПІЛОТУВАННЯ НУШ НА РІВНІ БАЗОВОЇ ОСВІТИ ТА РОЗРОБЛЕННЯ ЗМІСТУ ПРОФІЛЬНОЇ ШКОЛИ

Цьогоріч Міністерство розпочинає пілотування реформи “Нова українська школа” на рівні базової середньої освіти та водночас спільно з Національною академією педагогічних наук України працюватиме над створенням старшої профільної школи й розробленням змісту профільної освіти, а також підвищенням кваліфікації вчителів. Ключовим завданням МОН у 2021 році є продовження реформи системи загальної середньої освіти відповідно до законів “Про освіту” та “Про повну загальну середню освіту”. Ще одним важливим завданням є формування спроможної освітньої системи та ефективної мережі закладів загальної середньої освіти в територіальних громадах Докладніше про це читайте за посиланням





12.02.2021 | Aдмін

Вернутись назад











Погода в Україні Календар свят і подій Ця сторінка була відвідана Лічильник повідомлень разів з 01 січня 2014 року