Гайсин

Новини


Новини від МОН

Вітаємо, колеги!

ОПРИЛЮДНЕНО ПЕРШІ ТРИ ЧАСТИНИ
ЗВІТУ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ МОНІТОРИНГУ НУШ

На сайті МОН оприлюднено перші три частини звіту за результатами комплексного дослідження ефективності впровадження реформи "Нова українська школа". 

Результати дослідження викладено у семи тематичних розділах та одному узагальнюючому. Три перші з них, а також узагальнюючий вже доступні на сайті МОН:

1.Дослідження наскрізних умінь учнів початкової школи

2.Спостереження за уроками вчителів початкових класів

3.Спостереження за роботою учнів початкових класів

Узагальнюючий розділ – Моніторинг впровадження реформи НУШ: результати та рекомендації.

Ключову інформацію про дослідження, а також його оприлюднені частини розміщенона спеціальній сторінці сайту МОН. Також на ній з’являтимуться у доступі ті частини дослідження, які будуть оприлюднюватись найближчим часом.

 ПРОВОДЬТЕ НАЙБІЛЬШИЙ УРОК У СВІТІ З ЕКОЛОГІЇ ТА КЛІМАТИЧНИХ ЗМІН

До Дня Землі разом із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) EdEra розробила план та матеріали до Найбільшого уроку у світі з екології та кліматичних змін "Планета – мій дім". 

Цей урок створено, щоб розповісти учням про екологічну культуру, відповідальне споживання у контексті Цілей сталого розвитку та надихнути їх своїми щоденними діями протидіяти зміні клімату. 

Урок розраховано на учнів 5-8 класів, але за потреби вчителі початкових та старших класів можуть адаптувати матеріал під власні потреби.

Матеріали до уроку вже доступні для використання на платформі EdEra за посиланням: https://bit.ly/2O7x7VQ. Ви можете завантажити матеріали та відео й провести урок у своїй школі та класах. Зокрема – і в онлайн-форматі, матеріали є зручними для цього. У матеріалах уроку доступні:

  • план уроку для вчителя (сценарій уроку, пояснення до вправ і робочого зошиту, рекомендації та додаткові матеріали)
  • презентація уроку
  • робочий зошит для учнів
  • тестування
  • відео дітей-активістів з  усього  світу – youtu.be/URgJjoq7AVo 
  • мультфільм про Цілі сталого розвитку з акцентом на екологію – youtu.be/zAjiIOihGQo 

Вчителі, які успішно пройдуть тестування, отримають сертифікат учасника, розрахований на 2 академічні години. 

Також серед усіх учасників буде проведено розіграш сувенірів від ЮНІСЕФ. Для того, щоб взяти участь, потрібно:

  • провести урок та зробити декілька фото проведеного уроку разом з учнями
  • опублікувати їх у Фейсбуці з хештегом #планета_мій_дім
  • заповнити форму учасника до 21 квітня включно (обовʼязково): forms.gle/QfSo1uohCgJ15Lyu7 

Результати розіграшу повідомлять 50-ти переможцям поштою у День Землі, 22 квітня.  Переможці отримають набір для збору станції моніторингу якості повітря. За допомогою цього простого у користуванні приладу школа долучиться до збору даних у своєму населеному пункті для SaveEcoBot, єдиного в Україні екологічного чат-боту, який поєднує дані про забруднення, забруднювачів та інструменти захисту довкілля.    

 БЕЗОПЛАТНЕ НАВЧАННЯ НА ПІДГОТОВЧИХ КУРСАХ
ДЛЯ ОСІБ З НЕПІДКОНТРОЛЬНИХ ТЕРИТОРІЙ

Триває пілотний проєкт МОН щодо безоплатного навчання осіб з непідконтрольних територій на підготовчих курсах з можливістю подальшого вступу до закладів вищої освіти як внутрішньо переміщених осіб.

Навчання проводиться з березня до травня. Слухачами курсів можуть стати особи, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія окремих районів Донецької, Луганської областей, АР Крим та Севастополя, які завершили навчання у закладах загальної середньої освіти на непідконтрольній території після квітня 2014року.

Пілотний проєкт триває у дев’яти закладах вищої освіти, в яких діють освітні центри "Донбас-Україна" та "Крим-Україна". На підготовчі курси слухачі зараховуються без іспитів. Навчання здійснюється за денною формою. У разі обмежувальних заходів через COVID-19 та відповідно до можливостей слухачів, навчання може проводитися за дистанційною або змішаною формою.

Більше деталей – за посиланням

 ДОДАТКОВІ УРОКИ ДЛЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ ОНЛАЙН

Кабінет Міністрів перерозподілив 6,7 млн грн, що дасть можливість створити додаткові 399 уроків для онлайн-платформи "Всеукраїнська школи онлайн". 

Сьогодні платформа вже налічує 1260 еталонних уроків з різних предметів, необхідних для забезпечення дистанційного/змішаного навчання. Ще 660 уроків наразі проходять етапи перевірки і незабаром стануть доступними на платформі.

Всеукраїнська школа онлайн – E-SCHOOL.net.ua – це сучасний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи з матеріалами, що пройшли експертизу та відповідають державним освітнім стандартам. 

ВШО забезпечує учнів відеопоясненнями, конспектом, тестами та можливістю відслідковувати свій навчальний прогрес. А вчителів – необхідними методичними рекомендаціями та прикладами застосування сучасних освітніх технологій.

Деталі – за посиланням.

 МОН ПЛАНУЄ ЗАПРОВАДИТИ  

ЄДИНУ ЦЕНТРАЛІЗОВАНУ БАЗУ ДАНИХ ПОЗАШКІЛЛЯ

Міністерство та ІТ-компанія "SoftServe" підписали меморандум про співпрацю, який передбачає цифрову трансформацію позашкільної освіти. Це відбуватиметься шляхом створення єдиної централізованої бази даних позашкілля та запровадження електронної освітньої системи.

Система допоможе користувачам:

  • обирати найближчі за місцем проживання та напрямом діяльності гуртки, клуби, секції;
  • бачити графік роботи та популярність гуртка (відвідуваність, наповненість груп);
  • моніторити рівень матеріально-технічного забезпечення закладів позашкільної освіти та бачити кадрову наповнюваність (профілі педагогів та відгуки на кожен заклад).

Докладніше про це читайте ось тут.

 На сьогодні все! Дякуємо, що залишаєтесь із нами на зв’язку.

З любов'ю команда Міністерства освіти і науки України





02.04.2021 | Aдмін

Вернутись назад