Гайсин

Новини


ВАЖЛИВІ НОВИНИ ВІД МОН

Сьогодні у нашій щотижневій розсилці дізнавайтесь про Всеукраїнський серпневий форум «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху», забезпечення ноутбуками вчителів, використання залишків коштів за освітньою субвенцією та форум «Реформа системи шкільного харчування». 

ВІДБУВСЯ СЕРПНЕВИЙ ФОРУМ 2021

Сьогодні, 19 серпня, відбувся Всеукраїнський серпневий форум «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху». У заході взяли участь, зокрема, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, Голова Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, народні депутати.

Пропонуємо ознайомитись із найважливішими матеріалами за підсумками форуму:

  • про розвиток людського капіталу як місії освіти, а також основні події в освітньому просторі впродовж 30 років – за цим посиланням
     
  • про зміцнення соціального статусу вчителя, підтримку педагогічних працівників, збільшення посадових окладів освітян на 20% з 1 січня та ще на 8,4% з 1 грудня 2021 року – читайте тут
     
  • про виступ Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, який наголосив, що наразі реформування освіти є одним із пріоритетних завдань для України, зокрема і для Верховної Ради – ось тут
     
  • про виклики освіти перед пандемією COVID-19, іноземний досвід для української освіти, розвиток вчителів базової школи, що обговорили під час панельної дискусії «Співпраця з міжнародними партнерами “Нові горизонти міжнародного співробітництва”» – за цим лінком
СТОП-ФЕЙК: ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО СКАСУВАННЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ  З 1 ВЕРЕСНЯ Є НЕДОСТОВІРНОЮ

Міністерство освіти і науки повідомляє, що інформація в соціальних мережах щодо скасування освітнього процесу в закладах освіти з 1 вересня є недостовірною.

Зазначимо, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет нещодавно наголосив, що при будь-якому рівні епідемічної небезпеки освітній процес триватиме. Якщо заклад освіти не зможе працювати в очному форматі, будуть організовані інші форми (змішана чи дистанційна) та діти продовжуватимуть навчання.

Користуйтеся лише перевіреними джерелами інформації. Нагадаємо, що МОН має офіційні вебресурси: 

 ЦИФРОВІЗАЦІЯ ОСВІТИ: ОГОЛОШЕНО ТЕНДЕРИ НА МАЙЖЕ 49 ТИС. НОУТБУКІВ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ

У межах ініціативи МОН та Мінцифри щодо забезпечення ноутбуками вчителів у 2021 році на сьогодні вже оголошено тендери на майже 49 тис. ноутбуків. Загалом цьогоріч за рахунок субвенції на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти у розмірі 980 млн грн планується закупити майже 65 тис. ноутбуків (з урахуванням співфінансування з місцевих бюджетів і очікуваної вартості ноутбука орієнтовною сумою 20 тис. грн).

Станом на 18 серпня у 21-й області та трьох районних в м. Києві держадміністраціях проведення тендерів, а саме збір тендерних пропозицій, перебуває в активній фазі. Процес можна відстежувати за допомогою спеціального дашборду.

Придбані ноутбуки закріплюватимуться за навчальними кабінетами відповідних закладів та використовуватимуться виключно для організації освітнього процесу у ЗЗСО. У разі встановлення заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами ноутбуки на період дії такої заборони можуть надаватися у користування педагогічним працівникам з метою належної організації освітнього процесу.

Докладніше про це читайте тут

 ЗАЛИШКИ ЗА ОСВІТНЬОЮ СУБВЕНЦІЄЮ МАЮТЬ БУТИ СПРЯМОВАНІ НА ОПЛАТУ ПРАЦІ ПЕДАГОГІВ ТА ОНОВЛЕННЯ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОЇ БАЗИ

МОН як головний розпорядник коштів освітньої субвенції наполегливо рекомендує засновникам закладів освіти провести ґрунтовний аналіз поточного стану матеріально-технічної бази та спрямувати залишки коштів за освітньою субвенцією, що утворилися на рахунках місцевих бюджетів станом на 1 січня 2021 року та/або були перераховані на рахунки територіальних громад з районних бюджетів у поточному році, на оплату праці педагогічних працівників та оновлення матеріально-технічної бази закладів та установ освіти. Про це йдеться в листі МОН із роз’ясненням щодо використання залишків коштів за освітньою субвенцією. 

Станом на 1 січня 2021 року загальний обсяг залишків коштів за освітньою субвенцією на рахунках місцевих бюджетів становив 5 322,7 млн гривень, включаючи кошти, що мають цільове призначення, виділені відповідно до рішень Кабінету Міністрів у 2015-2020 роках. Станом на 1 липня 2021 року – 6 826,9 млн гривень. 

Деталі – за цим посиланням

 ВІДБУВСЯ ПЕРШИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ «РЕФОРМА СИСТЕМИ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ»

Нові стандарти та меню, сучасні технологічні процеси, роль громад та керівників закладів освіти в успішній реалізації реформи шкільного харчування, ефективний контроль і безпека. Про це та багато іншого йшлося під час форуму «Реформа системи шкільного харчування», який відбувся 13 серпня за участі Першої леді Олени Зеленкської, Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка та представників громадської організації «Національна асоціація громадського харчування». 

Реформування шкільного харчування, спрямоване на розбудову системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок і здійснюються відповідно до Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища в Новій українській школі.

Пріоритетами для МОН у процесі реформи залишаються такі заходи:

  • модернізація харчоблоків;
  • організація інформаційно-роз’яснювальної роботи з розбудови системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок;
  • підвищення фахової спроможності всіх причетних до організації шкільного харчування – освітян, управлінців і кухарів.

Докладніше про це читайте у цьому матеріалі.   Дякуємо, що залишаєтесь із нами на зв’язку.

З любов'ю  команда Міністерства освіти і науки України





20.08.2021 | Aдмін

Вернутись назад











Погода в Україні Календар свят і подій Ця сторінка була відвідана Лічильник повідомлень разів з 01 січня 2014 року